Marmurkowe jajka z kremem z awokado

0 (0 ocen)

  • 60 min

Kolorowe i bardzo pyszne jajeczka, nie tylko na Wielkanoc

  • 60 min

Składniki:

  • 8 jajek
    kolorowe barwniki spożywcze
    2 dojrzałe awokado
    majonez
    łyżka musztardy
    sól
    pieprz
    czarnuszka

Marmurkowe jajka z kremem z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ppoi3w 1. Jajka gotujemy na twardo. Lekko chłodzimy. Skorupkę obtłukamy ale jej nie zdejmujemy. Gotujemy w kilku garnuszkach wodę z barwnikami, wkłądamy do niej jajka na kilkanaście minut. Po tym czasie wyjmujemy jajka, zdejmujemy z nich skorupkę i przekrawamy w poprzek. Awokado obieramy, wyjmujemy pestkę i blendujemy, dodajemy musztardę i majonez, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy na jednolitą masę. Masę wkładamy do szprycy, nakładamy na jajka i posupujemy czarnuszką.

Porady

Do farszu możemy dodać posiekany szczypiorek lub koperek, ten dodatek nie tylko doda wyglądu ale i lekko zaostrzy smak jajek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy