Marmurkowe jajka wielkanocne

  • wyświetlono: 44 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybki przepis na jajka wielkanocne.

profilowe
  • 2 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

Jajka 4 szt.
Kurkuma 1 łyżka
Natka pietruszki
Sól do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Marmurkowe jajka wielkanocne

  • 1. Wykonanie:
    Jajka ugotować na twardo, delikatnie potłuc po całej powierzchni. W rondlu zagotować wodę, wsypać kurkumę, włożyć jajka i podgrzewać lecz nie zagotować. Następnie jajka obrać i przełożyć na talerz, posypać delikatnie solą, ozdobić zieleniną i podawać z tartym chrzanem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Jajka

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane awokado

Dodane przez: beciiaaa

Jajka faszerowane awokado

Pyszna przekąska dla miłośników...

Jajka zapiekane w ziemniakach

Dodane przez: Bożena1960

Jajka zapiekane w ziemniaczkach

Dzisiaj zaserwowałam moim domownikom...

jajka faszerowane

Dodane przez: sarusczarus

jajka faszerowane

Idealne danie na każdą okazje

Jajka faszerowane pastą pieczarkową

Dodane przez: Ewelina Marcin

Jajka faszerowane pastą pieczarkową

Jajka faszerowane pieczarkami,...

Jajka w wiosennym sosie

Dodane przez: Bożena1960

Jajka w wiosennym sosie

Na dzisiejsze śniadanie przygotowałam...

Wiosenne jajka

Dodane przez: czarrna

Wiosenne jajka

Przekąska jajeczna

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE