Marmurkowe jajka wielkanocne

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Szybki przepis na jajka wielkanocne.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Jajka 4 szt.
    Kurkuma 1 łyżka
    Natka pietruszki
    Sól do smaku

Marmurkowe jajka wielkanocne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Jajka ugotować na twardo, delikatnie potłuc po całej powierzchni. W rondlu zagotować wodę, wsypać kurkumę, włożyć jajka i podgrzewać lecz nie zagotować. Następnie jajka obrać i przełożyć na talerz, posypać delikatnie solą, ozdobić zieleniną i podawać z tartym chrzanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy