Marmurkowe ciasteczka serduszka

0 (0 ocen)

podaruj ukochanej osobie coś słodkiego

Składniki:


  • 120g miękkiego masła,
    1 jajko,
    1/4 łyżeczki proszku do pieczenia,
    1/2 szklanki cukru,
    1,5 szklanki mąki,
    czerwony barwnik.

Marmurkowe ciasteczka serduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marmurkowe ciasteczka serduszka 1. Masło przełóż do miski i za pomocą miksera utrzyj na puszystą masę. Nie przerywając miksowania wsyp cukier. Wbij jajko i połącz składniki. Na koniec wsyp partiami mąkę i wyrób ciasto. Podziel na dwie części. Do jednej dodaj barwnik spożywczy i połącz składniki ze sobą. Dwa kawałki ciasta zawiń osobno w folię i włóż do lodówki na 30-40 minut. Wyciągnij ciasto i połącz ze sobą dwa kawałki tworząc marmurkowy wzór. Rozwałkuj i wytnij foremkami serduszka. Ciasteczka ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włóż do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piecz 10-12 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy