Marmolada z pomidorów i jabłek

  • wyświetlono: 232 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Tak przygotowana marmolada jest wspaniałym dodatkiem do wędlin i mięs. Połączenie pomidorów i jabłek stworzyło niepowtarzalny smak.

123
  • 1 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

2 kg. pomidorów
1 kg. jabłek
1 cebula
1,5 szklanki cukru
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu mielonego
Dodatkowo:
słoiczki

Sposób przygotowania przepisu:

Marmolada z pomidorów i jabłek

  • jk1. Pomidory kroję na ćwiartki , gotuję 30 minut, przecieram przez sito. Jabłka obieram, trę na tarce o dużych oczkach, dodaję do pomidorów. Cebulę obieram , trę na tarce o dużych oczkach, dodaję do pomidorów i jabłek, mieszam, doprowadzam do zagotowania, dodaję cukier, sól i pieprz i gotuję, aż masa odparuje sok i powstanie gęsta marmolada. Często mieszam, uważając by masa się nie przypaliła. Nakładam do słoiczków, zakręcam, odwracam do góry dnem. Gdy wystygną wynoszę do spiżarni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Pomidoryjabłkamarmolada
 

Komentarze

Podobne przepisy

Super dodatek do naleśników  i nie tylko

Dodane przez: Bo-Bożena

Dżem z jabłek i landrynek

Pyszny dżem z jabłek i landrynek...

wiktoria dzwonek

Dodane przez: viki2903

dżem z jabłek i cukinii

dżem z jabłek i cukinii

Konfitura z pomarańczy i jabłek

Dodane przez: RedakcjaPP

Konfitura z pomarańczy i jabłek

Gdy byłam w Anglii, tak zasmakowała...

marmolada z pomidorów

Dodane przez: martamp

Cytrynowo-imbirowa marmolada z zielonych...

Marmolada z pomidorów - doskonały...

Dżem z jabłek i dyni

Dodane przez: ewaeu

Dżem z jabłek i dyni

Doskonałe połączenie jabłka i dyni....

Dżem z dyni i jabłek

Dodane przez: AnnaKoziel

Dżem z dyni i jabłek

Jabłko i dynia to idealne połączenie...