Marmolada z jabłek z landrynkami.

4.49 (177 ocen)

Pachnąca marmolada w sam raz do rogalików ,pączków i ciasteczek.

Składniki:

  • Jabłka
    1 opakowanie landrynek owocowych(15 dag)
    80 dag cukru
    3 łyżki octu
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Marmolada z jabłek z landrynkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach,odcisnąć z nadmiaru soku i zważyć aby było 2 kg startej masy.
  • Przygotowane składniki. 2. Przełożyć do dużego garnka i dodać resztę składników,wymieszać.Zostawić na 12 godzin w chłodnym miejscu.
  • W słoiczku. 3. Smażyć około 2 godziny na małym ogniu, cały czas mieszając.Gorącą marmoladę przełożyć do słoików ,zakręcić i pasteryzować 10 minut.

Porady

Marmolada szybko gęstnieje,trzeba ją szybko nakładać do słoików.Z porcji wyszło mi 6 słoiczków takich po dżemie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować