MARMOLADA JABŁKOWO-MALINOWA

  • wyświetlono: 210 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

bardzo smaczny bo swojski

119935601_3420676048001969_6588317015915651886_o
  • 20 porcje
  • Łatwy

Składniki

składniki:5,5 kg jabłek(miałam kwaskowate),
pół kilograma malin,
pół kilograma cukru.

Sposób przygotowania przepisu:

MARMOLADA JABŁKOWO-MALINOWA

  • 1. wykonanie:Jabłka umyć,wyjąć gniazda nasienne,nie obierać ze skórki włożyć do sokownika,ściągnąć sok,pod koniec dodać maliny.Miąższ który powstał po odciągnięciu soku,przełożyć na durszlak i przecedzić ucierając łyżką aby nie było skórek.Gotowy powstały miąższ podsmażyć na wolnym ogniu,następnie dodać cukier według siebie,nadal smażyć aż do uzyskania gęstej konsystencji.Wkładać do słoików.Pasteryzować 10 minut od zagotowania.Wyszło mi 10 słoików różnej wielkości.

Porady

zawsze wykorzystuję wszystko,niczego w domu nie wyrzucam

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Przetworywekisłoiki

Komentarze

Podobne przepisy

korzenna marmolada dyniowa

Dodane przez: kinga_ka

KORZENNA MARMOLADA Z DYNI

Przepyszna korzenna marmolada z...

Marmolada z mniszka lekarskiego

Dodane przez: anette08

MARMOLADA Z MNISZKA LEKARSKIEGO

Mniszka można zbierać od wiosny...

Dżem malinowy

Dodane przez: Anitka0804

Dżem malinowy

Dżem malinowy smakuje mi najbardziej...

Marmolada z jabłek i cukinii

Dodane przez: Jaga85

Marmolada z jabłek i cukinii

Co roku staram się by moja spiżarka...

Marmolada wiśniowa

Dodane przez: Futka

Marmolada wiśniowa

Kocham domowe przetwory, które...

Dżem cukiniowy o smaku truskawkowym i agrestowym

Dodane przez: wiola_pawel

Marmolada z cukini

Marmolada ma wyśmienity, niepowtarzalny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE