Marmolada arbuzowa

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Przepyszna marmolada z miąższu i skórek arbuza to doskonały sposób na to by w słoiczku zamknąć odrobine lata :)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 kg miąższu i tartej skórki z arbuza
    300 g cukru
    100 g wody
    sok z połówki cytryny
    aromat waniliowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Marmolada arbuzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Arbuz i skórkę sceiramy na grubym tarku i gotujemy przez 20 minut co jakiś czas zbierając powstałą pianę. Dodajemy cukier, wodę, sok z cytryny, aromat i gotujemy na małym ogniu aż marmolada zacznie gęstnieć. Przelewamy do słoiczków i pasteryzujemy.

Porady

Możnadodać odrobinę grenadyny, która dodatkowo podkreśli smak izapach marmolady.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować