Marczewka po koreańsku

0 (0 ocen)

  • 20 min

Idealna do obiadu lub mięs na zimno.

  • 20 min

Składniki:

  • 1kg marchewki
    główka czosnku
    1 łyżeczka soli
    5 łyżek octu
    2 łyżki cukru
    1 łyżeczka kolendry mielonej
    3/4 szklanki oleju
    pieprz do smaku

Marczewka po koreańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Marchewkę starkować na wiórki. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek , sól,ocet,cukier,kolendrę mieloną .
    2. Olej podgrzać do takiej temperatury ,że gdy wrzucimy wiórkę marchewki zaczyna syczeć .
    3. Wlać gorący olej do marchewki dodać pieprz do smaku i wszystko wymieszać.

Komentarze

Podobne przepisy