Marchwiowy klops

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Dodatek marchewek i siemienia lnianego bardzo wzbogaci smak mięsa mielonego.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • - mięso mielone z indyka - 500 g
    - marchewka - 3 szt
    - cebula - 1 szt
    - siemię lniane - 2 łyżki
    - jajko - 2 szt
    -sól, pieprz, papryka chilli

Marchwiowy klops - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1mw0p9l 1. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Mięso przekładamy do miski, dodajemy warzywa, siemię lniane, jajka oraz przyprawy.
  • image-1k3kt9x 2. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy i przekładamy do keksówki (u mnie jednorazowa foremka aluminiowa). Klops pieczemy ok 1 h w nagrzanym do 190 stopni piekarniku. Smacznego:)

Porady

Klops świetnie nadaje się jako mięsko na kanapki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy