Marchwekowa grządka - mini deserki czekoladowe z oreo

4.5 (151 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Truskaweczka udająca marchewkę w towarzystwie budyniu, kremu czekoladowego i oreo.

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 budyń czekoladowy
    2 łyżki cukru
    1/2 l mleka
    1 czekolada gorzka
    1 czekolada mleczna
    0,5 l śmietany 30 %
    1 op ciastek oreo
    8 truskawek
    1 biała czekolada
    barwnik spożywczy pomarańczowy
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery

Marchwekowa grządka - mini deserki czekoladowe z oreo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy budyń według przepisu na opakowaniu. Jeszcze gorący rozlewamy do małych pojemniczków na deserki. Odstawiamy do wystudzenia i stężenia.
  • 2. Łamiemy czekolady na kawałki, zalewamy śmietanką i zagotowujemy. Odstawiamy do schłodzenia. Najlepiej zrobić to dzień wcześniej i zostawić na noc w lodówce, ale gdy nie mamy na to czasu wkładamy po wystudzeniu do zamrażarki na 20 min.
  • 3. Ubijamy czekoladową śmietankę. Wykładamy porcjami na budyń.
  • 4. Posypujemy pokruszonymi ciasteczkami oreo, które udają ziemię.
  • 5. Truskawki myjemy, osuszamy. Roztapiamy w kąpieli wodnej białą czekoladę z dodatkiem pomarańczowego barwnika. Zanurzamy w niej truskawki, odkładamy do zastygnięcia na kratkę. Dekorujemy pozostałą czekoladą, robiąc na truskawkach paseczki ( przekładamy czekoladę do worka cukierniczego, odcinamy końcówkę i szybkim ruchem polewamy truskawki).
  • 6. Układamy truskawki na ciastkach oreo. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Oreo Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować