Marchewkowo – paprykowe spaghetti

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zdrowe, pożywne i wspaniale smakuje.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 2 marchewki
    - 1 czerwona papryka
    - 2 cebule
    - 2 pomidory
    - 500 g mięsa mielonego
    - koncentrat pomidorowy
    - papryka słodka
    - vegeta
    - olej do smażenia
    - łyżka mąki
    - 400 g makaronu spaghetti

Marchewkowo – paprykowe spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, pomidory, marchewkę i paprykę kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka, zalewamy szklanką wody i gotujemy do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie delikatnie blendujemy lub rozgniatamy.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso i podsmażamy. Gdy będzie miękkie dodajemy do garnka z sosem. Gotujemy na wolnym ogniu, dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy do smaku
  • 3. Mąkę roztrzepujemy (tak, żeby nie było grudek) w słoiczku z niewielką ilością wody, dodajemy do sosu. Gotujemy przez chwilę.
  • 4. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Podajemy z sosem.

Porady

Można oprószyć startym parmezanem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy