Marchewkowo –oliwkowe roladki

0 (0 ocen)

Lubię gdy na talerzu jest kolorowo, więc zamiast zwykłego fileta przygotowałam go z dodatkiem marchwi. Jej pomarańczowy kolor idealnie ożywi każdy półmisek, a czarne oliwki podkreślą smak potrawy !!!

Składniki:

  • Składniki:
    • 1 duża podwójna pierś z kurczaka,
    • 2 marchwie,
    • Około 3 łyżki tartego żółtego sera,
    • Około 10 czarnych oliwek,
    • Świeżo mielony kolorowy pieprz,
    • Świeżo mielona sól morska,
    • Około 1/3 szklanki bulionu,
    • 1 ząbek czosnku,
    • Olej do smażenia,

Marchewkowo –oliwkowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie mięsa 1. Pierś z kurczaka płuczemy, osuszamy i porcjujemy na 4 części. Każdą część rozbijamy i oprószamy przyprawami.
  • przysmażanie marchwi 2. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzewamy około 2 łyżki oleju i dajemy marchew.
  • dodanie sera i oliwek 3. Chwilkę smażymy, a następnie podlewamy bulionem. Dusimy, aż stanie się miękka. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Tak przygotowaną zdejmujemy z ognia i delikatnie studzimy. Następnie dodajemy ser oraz pokrojone oliwki. Całość doprawiamy.
  • nałożenie nadzienia 4. Gotowe nadzienie wykładamy na przygotowane, rozbite filety.
  • uformowana roladka 5. Zwijamy roladki. Zwinięte smażymy do miękkości na rozgrzanym oleju ( z obu stron).
    Podajemy do ziemniaków, kaszy itp.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy