Marchewkowo-dyniowa zupa krem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną zupę w kolorach jesieni. Zupa marchewkowo-dyniowa z czerwoną soczewicą świetnie rozgrzewa w chłodne jesienne dni i super smakuje z makaronem Lubella jajeczna. Polecam

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g marchewek
    800 g dyni
    1 pietruszka
    4 łyżki czerwonej soczewicy
    3 szkl bulionu
    1/2 łyżeczki soli, papryki słodkiej i kurkumy
    1/4 łyżeczki curry, imbiru i pieprzu
    oraz: makaron Lubella jajeczna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Marchewkowo-dyniowa zupa krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron Lubella gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, odlewamy i odstawiamy. Marchewkę myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Dynię obieramy ze skóry, wydrążamy pestki a miąższ kroimy w kosteczkę. Do garnka przelewamy bulion, zagotowujemy. Do gotującego się bulionu wsypujemy soczewicę oraz marchewkę i dynię. Zagotowujemy i gotujemy przez 15 minut. Po tym czasie przyprawiamy zupę i gotujemy przez 1 minutę. Zdejmujemy z ognia i blendujemy na krem. Podajemy z ugotowanym wcześniej makaronem. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Marchewka Soczewica

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować