Marchewkowe z mascarpone

0 (0 ocen)

  • 60 min

bardzo delikatne

  • 60 min

Składniki:

  • 3 jajka
    pół szklanki cukru
    pół szklanki mąki
    1 lyżeczka proszku do pieczenia
    1 szklanka Kubusia (przecierowy)
    2 żółtka
    3 łyżki mąki
    2 łyżki cukru
    pół łyżeczki żelatyny
    250g serka mascarpone
    2 łyżki cukru pudru
    kawałek czekolady

Marchewkowe z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ubić z cukrem na puch, powoli dodać mąkę i proszek, dodać ubite białka. Piec 35 minut w 180`C. (forma 20x20cm) Po wystudzeniu przekroić na pól.
    Krem: wymieszać kubusia, żółtka, mąkę i cukier cały czas mieszając, rozpuścić żelatynę w bardzo małej ilości wody, połączyć z masą i wystudzić. Przełożyć biszkopty.
    Mascarpone wymieszać z cukrem pudrem, rozłożyć na wierzchu ciasta, posypać startą czekoladą. Wstawić na noc do lodowki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy