Marchewkowe pulpety nadziewane serem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Pyszne i aromatyczne.

  • 50 min

Składniki:

  • 1 kg łopatki wieprzowej
    200 g marchewki (obranej)
    2 jajka M
    6 łyżek bułki tartej
    2 łyżki suszonego koperku
    ok. 300 g sera żółtego w kawałku
    sól
    pieprz

Marchewkowe pulpety nadziewane serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zemleć dwukrotnie. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać pozostałe składniki (oprócz sera) i dokładnie wyrobić masę.
  • 2. Ser pokroić w duże kostki. Zwilżonymi dłońmi nabierać porcję mięsa i formować pulpety do każdego wkładając kawałek sera.
  • 3. Pulpety wrzucamy do wrzątku i gotujemy około 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy