Marchewkowe pole z kremem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Utrzeć jajka z cukrem. Dodać do nich mąkę z olejem i pozostałe sypkie składniki. Na koniec do masy wrzucić marchew i wszystko wymieszać. Wyłożyć na dużą prostokątną blachę i piec w 180 stopniach około 50 minut.
2.Krem: Z mleka odlewamy szklankę, którą mieszamy z kaszą manną i cukrem. Resztę zagotowujemy. Dodajemy roztwór manny z cukrem i gotujemy cały czas mieszając. Na koniec dodajemy orzechy i dokładnie mieszamy.(nie przejmujmy się, ze masa jest rzadka, bo orzechy znacznie ją zagęszczą) Gotowy krem odstawiamy do ostygnięcia.
3.Wykonanie: Z ciasta trzeba odkroić wierzch, z którego robimy ładne okruszki do ozdoby. Na upieczone ciasto wykładamy krem, wyrównujemy i posypujemy okruszkami ciasta i lekko dociskamy ręką.
Komentarze