Uwielbiam te muffinki! Nie dość, że są zdrowe to jeszcze ich przygotowanie jest banalnie proste i szybkie. Posiadając w domu foremki na muffiny w różnych kształtach możecie wyczarować cuda
30 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki:
* 2 szklanki mąki
* 200 ml mleka
* pół szklanki cukru (trochę mniej, jak ktoś nie lubi słodkiego)
* 80 ml oleju kokosowego roztopionego
* 2 duże jajka
* 3 drobno starte marchewki
* garść rodzynek (w zależności od upodobań)
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 1 łyżeczka cynamonu
* garść orzechów/skórka pomarańczowa itp.
* 1 łyżeczka sody
Marchewkowe muffiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce ubić jajka, olej i cukier. Dodać marchewkę, rodzynki/skórkę pomarańczową/cynamon, w dalszej kolejności mleko. W osobnej misce wymieszać olej wraz z mąką, proszkiem do pieczenia, sodą. Mokre składniki dodać do suchych i wymieszać. Przełożyć do papilotek do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez ok. 25 minut.
Komentarze