Marchewkowe mielone w cieście francuskiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smacznie doprawione mięso, zostało otulone super ciastem francuskim i powstało coś co bardzo szybko znikało z talerzy. Doskonale sprawdzi się jako posiłek, lub np. przekąska.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego-275 g.
    Masa mięsna:
    500 g. mięsa mielonego
    1 spora marchewka
    1 cebula
    3 łyżki masła
    2 łyżki posiekanego koperku
    2 łyżki bułki tartej
    2 szczypty przyprawy Harissa
    sól,pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    blacha wyłożona papierem do pieczenia
    3 łyżki sezamu białego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekąski

Marchewkowe mielone w cieście francuskiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Cebulę i marchewkę obieram, cebulę kroję w kostkę, marchewkę trę na tarce o dużych oczkach. Na maśle szklę cebulkę, dodaję marchewkę, lekko solę, podsmażam, studzę. Do marchewki dodaję mięso, jajka, koperek,bułkę tartą, doprawiam solą, pieprzem i przyprawą Harissa, mieszam.
  • jk 2. Ciasto francuskie rozwijam, rozkładam na nim równomiernie masę mięsną i zwijam jak roladę.
  • jk 3. Roladę kroję w plastry, tak aby wyszło 10 porcji, układam na blasze, posypuję sezamem. Piekę ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Porady

Tak przygotowaną przekąskę można podać na ciepło lub zimno, najlepiej w towarzystwie sosu np. czosnkowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Marchewka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować