Marchewkowe babeczki z biedroneczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodajemy olej i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą i dalej miksujemy. Do masy dodajemy startą na drobnych oczkach marchewkę, sól, przyprawy oraz bakalie (ja przeważnie daję rodzynki, pokrojone w kostkę suszone morele, słonecznik łuskany i pestki dyni) i chwileczkę miksujemy, nie musi być bardzo dokładnie.
2.Gotową masę przekładamy do natłuszczonych silikonowych foremek na muffiny do 3/4 wysokości foremki. Pieczemy ok 35 min w temp. 180 stopni.
3.Podczas stygnięcia babeczek, przygotowujemy polewę: margarynę i czekoladę rozpuszczamy w rondelku. Po ujednoliceniu masy, dodajemy barwnik i mieszamy do uzyskania odpowiedniego odcienia zieleni.
4.Wystudzone babeczki polewamy polewą i układamy na nich po jednej biedroneczce.
Komentarze