Marchewkowa zupa krem z natka pietruszki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zupy krem idealnie nadają się gdy nie mamy dużo czasu na przygotowanie, a chcemy zjeść coś sycącego i wartościowego pod względem witamin.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki dla dwóch porcji:
    Marchew mrożona w kostce - 350 g
    Jogurt grecki - łyżeczki
    Czosnek - 2 ząbki
    Wywar rosołowy - 1 / 1.5 szklanki
    Natka pietruszki

Marchewkowa zupa krem z natka pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę gotujemy w osolonej wodzie razem z ząbkami czosnku.
  • 2. Podgrzewamy wywar, lub przygotowujemy go z kostki rosołowej.
  • 3. Gdy marchewka zrobi się miękka. Wyławiamy ją razem z czosnkiem i wkładamy do wywaru. Gotujemy razem przez 15 min. Blendujemy, posypujemy natką pietruszki. Smacznego.

Porady

Dla lepszych walorów smakowych możemy użyć świeżej marchwi - jednakże proces gotowania wydłuży się.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy