Nie pracuję, dlatego codziennie gotuję dla mojego narzeczonego i synka. Obaj uwielbiają moje potrawy, a ja, gdy widzę, że im smakuje, tym chętniej eksperymentuję w kuchni.
Marchewkowa z pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Umyte i obrane marchewki
ścieramy na tarce o dużych
oczkach. Cebule obieramy,
drobno siekamy.
2.W rondelku roztapiamy masło
i podduszamy na nim warzywa.
Gdy zmiękną, dodajemy
skórkę i sok z pomarańczy.
Następnie podlewamy gorącym
bulionem z kostki.
3.Osobno gotujemy ryż, dodajemy
go do warzyw, doprawiamy
solą i białym pieprzem,
studzimy. Miksujemy na gładką
masę.
4.Do zupy wlewamy mleko
i zagotowujemy. Zupę nalewamy
na talerze i posypujemy
posiekaną natką pietruszki.
Podajemy z grzankami i roztartym
czosnkiem.
Komentarze