Marchewkowa z pomarańczą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Nie pracuję, dlatego codziennie gotuję dla mojego narzeczonego i synka. Obaj uwielbiają moje potrawy, a ja, gdy widzę, że im smakuje, tym chętniej eksperymentuję w kuchni.

Składniki:

  • ● 5 dużych marchewek
    ● 3 średnie cebule
    ● 2-3 łyżki masła
    ● kostka rosołowa
    ● torebka ryżu
    ● sok wyciśnięty z 1/2 pomarańczy
    ● łyżka startej skórki pomarańczowej
    ● 1/2 szkl. mleka
    ● sól
    ● biały pieprz
    ● natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Marchewkowa z pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marchewkowa z pomarańczą 1. Umyte i obrane marchewki
    ścieramy na tarce o dużych
    oczkach. Cebule obieramy,
    drobno siekamy.
  • Marchewkowa z pomarańczą 2. W rondelku roztapiamy masło
    i podduszamy na nim warzywa.
    Gdy zmiękną, dodajemy
    skórkę i sok z pomarańczy.
    Następnie podlewamy gorącym
    bulionem z kostki.
  • Marchewkowa z pomarańczą 3. Osobno gotujemy ryż, dodajemy
    go do warzyw, doprawiamy
    solą i białym pieprzem,
    studzimy. Miksujemy na gładką
    masę.
  • Marchewkowa z pomarańczą 4. Do zupy wlewamy mleko
    i zagotowujemy. Zupę nalewamy
    na talerze i posypujemy
    posiekaną natką pietruszki.
    Podajemy z grzankami i roztartym
    czosnkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Notka redakcyjna

PPWS_04-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.63 (258 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Rolada marchewkowa

To może cię zainteresować