Marchewki z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

  • 25 min

Świetna dekoracja wielkanocnego stołu czy koszyka! Niezwykle proste i efektowne wielkanocne marchewki :) Polecam nadzianie marchewek klasyczną sałatką warzywną lub sałatką z tuńczykiem.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki:

    ciasto francuskie
    jajko
    6 łyżek wody
    barwnik spożywczy pomarańczowy
    koperek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Sałatki Przystawki

Marchewki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzewamy do 200*C. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
    Z folii aluminiowej formujemy stożki, jajko roztrzepujemy z wodą i kilkoma kroplami barwnika spożywczego.

  • 2.
    Ciasto francuskie tniemy nożem lub nożyczkami na paski szerokości ok. 1cm. Paski owijamy wokół aluminiowego rożka i układamy na blaszce. Gotowe marchewki smarujemy jajkiem z barwnikiem. Pieczemy 10-12 minut.

Porady

Marchewki dekorujemy koperkiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Marchewka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować