Świetna dekoracja wielkanocnego stołu czy koszyka! Niezwykle proste i efektowne wielkanocne marchewki :) Polecam nadzianie marchewek klasyczną sałatką warzywną lub sałatką z tuńczykiem.
25 min
Składniki:
Składniki:
ciasto francuskie
jajko
6 łyżek wody
barwnik spożywczy pomarańczowy
koperek
Marchewki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Piekarnik nagrzewamy do 200*C. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
Z folii aluminiowej formujemy stożki, jajko roztrzepujemy z wodą i kilkoma kroplami barwnika spożywczego.
2.
Ciasto francuskie tniemy nożem lub nożyczkami na paski szerokości ok. 1cm. Paski owijamy wokół aluminiowego rożka i układamy na blaszce. Gotowe marchewki smarujemy jajkiem z barwnikiem. Pieczemy 10-12 minut.
Komentarze