'Marchewki" faszerowane pastą jajeczną

4.5 (163 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Na wielkanocny stół proponuje faszerowane marchewki !

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - ciasto kruche: 0.5 opakowania
    - jajka na twardo: 2 sztuki
    - serek nturalny: 1 sztuka
    - rzodkiewka: 4 sztuki
    - szczypiorek: 0.33 pęczka
    - pieprz,sól: 1 szczypta
    - pomarńczowy brwnik spożywczy: 1 sztuka
    - świeża pietruszka: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

'marchewki" faszerowane pastą jajeczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • "Marchewki" faszerowane pastą jajeczną 1. Foremki do rurek smarujemy lekko masłem. Ciasto kroimy n 1 cm paski. Owijamy wokół foremek. Pieczemy ok 15 minut w 180 stopniach. Studzimy i malujemy barwnikiem rozrobionym z wodą z pomocą pędzelka. Pozostawiamy do wyschnięcia.
  • 'Marchewki" faszerowane pastą jajeczną 2. Jajka siekamy drobno, mieszamy z posiekanym szczypiorkiem i rzodkiewką oraz serkiem naturalnym. Doprawiamy sol i pieprzem. Farsz wkładamy do środka rurek, dekorujemy świeżą pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować