Marchewka z pomidorami do obiadu

4.99 (200 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Marchewka w tym wydaniu jest niezwykle uniwersalna.Soczysta,delikatna, aromatyczna i przede wszystkim pyszna. Świetnie smakuje podana na ciepło jak i również na zimno. Gdy zostanie, następnego dnia można ją podgrzać na łyżce masła, lub odrobinie wody.

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg. marchewki
    1kg. mięsistych pomidorów
    2 łyżki masła klarowanego
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    1 płaska łyżeczka soli
    1 płaska łyczeka pieprzu
    1/2 łyżeczki cukru
Wystaw ocenę:

4.99 (200 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki Dodatki

Marchewka z pomidorami do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
  • 2. Na patelni rozgrzać masło klarowane, smażyć pomidory do momentu aż się rozpadną.
  • 3. W między czasie obraną marchewkę umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do pomidorów.
  • 4. Dusić na minimalnym gazie do miękkości marchwi.
  • 5. W trakcie duszenia dołożyć przecier pomidorowy, doprawić solą, pieprzem i cukrem.
    Wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Pomidor Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować