Marchewka z groszkiem na ciepło

4.5 (151 ocen)

  • 25 min

Pyszna słodka marchewka w towarzystwie groszku idealna do obiadu.

  • 25 min

Składniki:

  • - 250 g mrożonej marchewki z groszkiem
    - 1,5 łyżki masła
    - 2-3 łyżeczki cukru
    - 1 kopiasta łyżka mąki
    - 60 ml zimnej wody
    - sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Marchewka z groszkiem na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku roztapiamy masełko i dodajemy marchewkę z groszkiem oraz cukier. Następnie dolewamy gorącej wody tak aby przykryła nam warzywa. Dusimy pod przykryciem ok 20 min do miękkości warzyw.
  • 2. W szklance do zimnej wody dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy aby nie powstały nam grudki. Dodajemy trochę wywaru z warzyw, mieszamy. Całość dodajemy przez sitko do warzyw. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jak tylko marchewka z groszkiem zgęstnieje zdejmujemy z ognia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować