PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Marchewka po mazurskuhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/79/marchewka-po-mazursku_7.jpeg41283096http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/marchewka-po-mazursku-1
400 g marchewki pokrojonej w kostkę
300 g ziemniaków pokrojonych w kostkę
szklanka wody
szklanka mleka
pieprz biały mielony
szczypta gałki muszkatołowej
sól do smaku
posiekana natka pietruszki
łyżka mała
3/4 łyżki mąki pszennej
Sposób przygotowania przepisu:
Marchewka po mazursku
1.
Obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę przełożyć do garnka. Nalać szklankę wrzątku i gotować do chwili aż marchewka będzie półmiękka. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i nalać szklankę przegotowanego, gorącego mleka. Gotować do miękkości warzyw. Pomieszać od czasu do czasu. Na patelni rozpuścić masło i dodać mąkę. Usmażyć i przełożyć do garnka.
Jeszcze chwilę gotować. Dodać pieprz biały mielony, gałkę muszkatołową, sól do smaku.
Przełożyć na półmisek i oprószyć posiekaną natką pietruszki.
Smacznego.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze