Marchewka orientalna

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Coś dla wielbicieli marchewki na ciepło. Tym razem w azjatyckim stylu.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g marchewki
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka marynowanego imbiru
    1 mała puszka ananasa z syropem
    2 łyżki jasnego sosu sojowego
    1 łyżka sosu ostrygowego
    1 łyżeczka cukru palmowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Marchewka orientalna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Marchewka orientalna 1. Marchewki obieramy, kroimy na zapałkę.
    Imbir osączamy z zalewy siekamy.
    Czosnek siekamy.
    Ananas razem z syropem przekładamy do miski, mieszamy z warzywami, sosem sojowym. Wrzucamy na rozgrzany wok. Redukujemy z nadmiaru płynu. Dodajemy sos ostrygowy i cukier. Chwilę smażymy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować