Marchewka gotowana w mleku z miodem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny dodatek do dań z drobiu.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - opakowanie marchewki baby
    -1/4 szklanki wody
    -1/4 szklanki mleka
    -1 łyżka masła
    -1 łyżeczka płaska mąki
    -1 łyżka miodu ( można zastąpić cukrem).
    -szczypta soli
    -natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Marchewka gotowana w mleku z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gotujemy marchewkę . 1. Do garnka wsypujemy marchewkę ,zalewamy wodą , mlekiem wymieszanym z mąką , dodajemy masło ,miód i szczyptę soli . Gotujemy do miękkości ( 10-15 minut) kontrolując gęstość płynu . W razie potrzeby uzupełniamy wodą do uzyskania odpowiedniej konsystencji sosu .
  • Propozycja podania. 2. Propozycja podania . Przed podaniem posypać natką pietruszki. Dzieci zakochają się w marchewce podanej ze smażoną piersią z kurczaka.

Porady

Marchewkę baby można oczywiście zastąpić marchewką pokrojoną w plasterki lub w kostkę .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Miód Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować