Marchewka duszona z pietruszką i porem

4.5 (152 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna jarzynka na ciepło do obiadu.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże marchewki
    1 pietruszka
    kawałek pora
    przyprawa typu vegeta, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Marchewka duszona z pietruszką i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew i pietruszkę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    2.Pora kroimy w półplasterki, myjemy i suszymy na sicie.
    3.Warzywa wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy ok 5 minut.
    4.Następnie wlewamy szklankę wody, dodajemy przyprawy i dusimy do miękkości.

Porady

Zamiast pora można dodać cebulę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Pietruszka Por Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować