Marchew z groszkiem i miętą do obiadu

0 (0 ocen)

Pyszny dodatek do dań mięsnych.

Składniki:

  • - słoik marchewki z młodym groszkiem w zalewie
    - 5 łyżeczek mąki pszennej
    - szczypta soli
    - łyżeczka cukru
    - szczypta pieprzu
    - zioła prowansalskie
    - mięta suszona otarta

Marchew z groszkiem i miętą do obiadu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zawartość słoika umieszczamy w rondelku (razem z wodą) i podgrzewamy. Następnie odlewamy kilka łyżek wody z gotowania do szklanki i mieszamy z mąką. Tak przygotowaną miksturę wlewamy z powrotem do rondla i całość mieszamy. Dodajemy sól, pieprz, cukier, szczyptę ziół prowansalskich i łyżeczkę mięty. Mieszamy i gotujemy przez parę minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy