Marchew miodowo-kokosowa

  • wyświetlono: 181 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaczny dodatek do pieczonych mięs albo jako przekąska, najlepiej smakuje na ciepło.

elapolo
  • 3 porcje
  • 20min

Składniki

Składniki;
3 duże marchewki
2 łyżki oleju kokosowego
3 łyżki miodu (może być lipowy)
sól morska
świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Marchew miodowo-kokosowa

  • 1. Przygotowanie;
    Marchewki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą do połowy ich wysokości. Przykrywamy pokrywką i gotujemy aż pół wody wyparuje a marchewka będzie prawie miękka ( około 7min) Następnie do marchewki dodajemy olej kokosowy i miód. Posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotujemy na małym ogniu jeszcze kilka minut, aż sos lekko się skarmelizuje.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

miódmarchewsól morskaolej kokosowy
 

Komentarze

Podobne przepisy

Marchewka z groszkiem jak u Babci

Dodane przez: lenab

Marchewka z groszkiem jak u Babci

Moje wspomnienie z dzieciństwa. Doskonały...

Marchewka na gęsto

Dodane przez: anka1988

Marchewka na gęsto

Zdrowa i pyszna marchewka na obiad,...

Marchewka duszona na maśle

Dodane przez: 23ewelina

Marchewka duszona na maśle

Delikatny smak marchewki, przesiąknięty...

zapiekana marchewka z groszkiem

Dodane przez: capri

marchewka z groszkiem zapiekana

Inny sposób na tą pyszną jarzynkę...

marchewka do obiadu

Dodane przez: wiola

Marchewka do obiadu

Pyszna marcheweczka będzie doskonałym...

Flądra z patelni w przyprawie cytrynowej

Dodane przez: kuchenny świat

Flądra z patelni w przyprawie cytrynowej

Zapraszam na pyszną smażoną rybkę....