Marchew miodowo-kokosowa

  • wyświetlono: 159 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaczny dodatek do pieczonych mięs albo jako przekąska, najlepiej smakuje na ciepło.

elapolo
  • 3 porcje
  • 20min

Składniki

Składniki;
3 duże marchewki
2 łyżki oleju kokosowego
3 łyżki miodu (może być lipowy)
sól morska
świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Marchew miodowo-kokosowa

  • 1. Przygotowanie;
    Marchewki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą do połowy ich wysokości. Przykrywamy pokrywką i gotujemy aż pół wody wyparuje a marchewka będzie prawie miękka ( około 7min) Następnie do marchewki dodajemy olej kokosowy i miód. Posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotujemy na małym ogniu jeszcze kilka minut, aż sos lekko się skarmelizuje.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

miódmarchewsól morskaolej kokosowy
 

Komentarze

Podobne przepisy

Buraczki z papryka

Dodane przez: rupieciowska

BURACZKI Z PAPRYKA

Idealny zdrowy pyszny i tani dodatek...

marchewki

Dodane przez: Kasja1986

Kolorowe marchewki - dodatek do obiadu

Kolorowe marchewki duszone w maślano-miodowym...

kasza pęczak z marchewką

Dodane przez: wiola

Pęczak do obiadu

Kasze sa bardzo zdrowe, można podać...

Żółtka peklowane w soli

Dodane przez: Kasja1986

Żółtka peklowane w soli

Peklowane w soli żółtka to moje...

Ryż z warzywami

Dodane przez: Anyzkowo

Ryż z warzywami

świetne danie jako dodatek do mięsa...

Młoda marchewka z groszkiem

Dodane przez: edytaha

Młoda marchewka z groszkiem

Nieco zapomniana klasyka, którą...