Marchew miodowo-kokosowa

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Smaczny dodatek do pieczonych mięs albo jako przekąska, najlepiej smakuje na ciepło.

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • Składniki;
    3 duże marchewki
    2 łyżki oleju kokosowego
    3 łyżki miodu (może być lipowy)
    sól morska
    świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Marchew miodowo-kokosowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie;
    Marchewki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą do połowy ich wysokości. Przykrywamy pokrywką i gotujemy aż pół wody wyparuje a marchewka będzie prawie miękka ( około 7min) Następnie do marchewki dodajemy olej kokosowy i miód. Posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotujemy na małym ogniu jeszcze kilka minut, aż sos lekko się skarmelizuje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Miód Olej Sól

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować