Marchew miodowo-kokosowa

  • wyświetlono: 167 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaczny dodatek do pieczonych mięs albo jako przekąska, najlepiej smakuje na ciepło.

elapolo
  • 3 porcje
  • 20min

Składniki

Składniki;
3 duże marchewki
2 łyżki oleju kokosowego
3 łyżki miodu (może być lipowy)
sól morska
świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Marchew miodowo-kokosowa

  • 1. Przygotowanie;
    Marchewki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą do połowy ich wysokości. Przykrywamy pokrywką i gotujemy aż pół wody wyparuje a marchewka będzie prawie miękka ( około 7min) Następnie do marchewki dodajemy olej kokosowy i miód. Posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotujemy na małym ogniu jeszcze kilka minut, aż sos lekko się skarmelizuje.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

miódmarchewsól morskaolej kokosowy
 

Komentarze

Podobne przepisy

marchewka do obiadu

Dodane przez: wiola

Marchewka do obiadu

Pyszna marcheweczka będzie doskonałym...

Kluski marchewkowe

Dodane przez: Gregorhspeed

Kluski marchewkowe

Coś dla fanów klusek śląskich,...

marchewki

Dodane przez: Kasja1986

Kolorowe marchewki - dodatek do obiadu

Kolorowe marchewki duszone w maślano-miodowym...

Buraczki z papryka

Dodane przez: rupieciowska

BURACZKI Z PAPRYKA

Idealny zdrowy pyszny i tani dodatek...

kasza pęczak z marchewką

Dodane przez: wiola

Pęczak do obiadu

Kasze sa bardzo zdrowe, można podać...

Potrawka warzywna z papryki, cukinii i pomidora

Dodane przez: kuchenny świat

Potrawka warzywna z papryki, cukinii i pomidora

Zapraszam na smaczną potrawkę warzywną....