Marchew miodowo-kokosowa

  • wyświetlono: 51 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaczny dodatek do pieczonych mięs albo jako przekąska, najlepiej smakuje na ciepło.

elapolo
  • 3 porcje
  • 20min

Składniki

Składniki;
3 duże marchewki
2 łyżki oleju kokosowego
3 łyżki miodu (może być lipowy)
sól morska
świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Marchew miodowo-kokosowa

  • 1. Przygotowanie;
    Marchewki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą do połowy ich wysokości. Przykrywamy pokrywką i gotujemy aż pół wody wyparuje a marchewka będzie prawie miękka ( około 7min) Następnie do marchewki dodajemy olej kokosowy i miód. Posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotujemy na małym ogniu jeszcze kilka minut, aż sos lekko się skarmelizuje.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

miódmarchewsól morskaolej kokosowy

Komentarze

Podobne przepisy

marchewki

Dodane przez: Kasja1986

Kolorowe marchewki - dodatek do obiadu

Kolorowe marchewki duszone w maślano-miodowym...

Marchewka duszona do obiadu.

Dodane przez: joanna1974

Marchewka duszona do obiadu

Czy ktoś nie lubi marchewki na...

kasza pęczak z marchewką

Dodane przez: wiola

Pęczak do obiadu

Kasze sa bardzo zdrowe, można podać...

Ryż z warzywami

Dodane przez: Anyzkowo

Ryż z warzywami

świetne danie jako dodatek do mięsa...

Młoda marchewka z groszkiem

Dodane przez: edytaha

Młoda marchewka z groszkiem

Nieco zapomniana klasyka, którą...

Dodane przez: halinaczaplicka

KLUSECZKI KRÓLEWSKIE

Bardzo smaczne kluseczki do mięska...