Marchew "grillowa" na gęsto

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczna i szybka potrawa z młodej marchewki

  • 30 min

Składniki:

  • 60 dag młodej marchewki
    1/2 pęczka natki pietruszki
    1/4 kostki masła
    1 łyżeczka przyprawy do grilla i szaszłyków
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżka octu
    350 ml mleka
    1 - 1 i 1/2 łyżeczki mąki pszennej

Marchew "grillowa" na gęsto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew opłukać i pokroić w talarki. Natkę opłukać, posiekać. Na patelni roztopić masło, wrzucić marchewkę i poddusić. Dodać natkę, przyprawę, cukier oraz ocet. Dusić do miękkości. Na końcu dolać zawiesinę mąki w mleku. Zagotować. Podawać od razu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy