Marchew duszona z porem i jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny dodatek do drugiego dania.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże marchewki
    2 duże kwaśne jabłka
    biała część pora
    sól, pieprz, przyprawa uniwersalna do smaku
    smietana 30%-50 ml
    poł szklanki wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Marchew duszona z porem i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew i jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    2.Pora kroimy w półplasterki, myjemy i suszymy na sicie.
    3.Warzywa wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy ok 5 minut. dodajemy przyprawy do smaku i mieszamy.
    4.Następnie wlewamy szklankę wody i dusimy do miękkości.
    5.Na koniec wlewamy śmietanę, mieszamy i jeszcze chwilę dusimy.
    Podajemy do drugiego dania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Marchewka Por Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować