Marcepanowe babeczki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepis pochodzi z mojej ulubionej strony Moje Wypieki, którą serdecznie polecam :) Babeczki są aromatyczne i idealne w smaku.

  • 40 min

Składniki:

  • Marcepan- 175g
    mąka pszenna- 260g
    proszek do pieczenia - 1łyżka( nie pełna)
    cukier puder- 2,5 łyżki
    jaja- 2 sztuki
    mleko- 200ml
    olej słonecznikowy- 6 łyżek
    aromat migdałowy- 1 łyżeczka (można mniej)
    migdały do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Marcepanowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce wymieszać suche przesiane składniki ze startym na grubych oczkach marcepanem. W drugim naczyniu połączyć mokre składniki widelcem. Dodać mokre składniki do suchych i mieszać do połączenia składników. Formę na muffiny (12sztuk) wyłożyć papilotkami. Rozłożyć ciasto na 12 porcji i posypać płatkami. Piec do suchego patyczka do 200 stopni. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować