Marcepanka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne ciacho do niedzielnej kawki.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    0,5 kg mąki
    20 dkg cukru
    25 dkg margaryny
    3 żółtka
    2 jajka
    1/2 paczki proszku do pieczenia
    Masa budyniową:
    5 żółtek
    Cukier waniliowy
    3 łyżki mąki pszennej
    1 budyń śmietankowy
    2 szklanki mleka
    3/4 szklanki cukru
    Kostka margaryny
    Dodatkowo:
    Dżem porzeczkowy
    1 puszka masy makowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Biszkopty Dżemy

Marcepanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Ubić cukier z jajkami, dodać do mąki z margaryną i zagnieść ciasto. Podzielić na cztery części.
    Masa budyniowa:
    Ugotować budyń, wystudzić. Margarynę utrzeć dodawać po łyżce budyniu.
    Przełożenie:
    Ciasto- mak- ciasto - upiec.
    Ciasto- dżem-ciasto-upiec.
    Można polać polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Budyń Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować