Marcepanka

  • wyświetlono: 403 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Pyszne ciacho do niedzielnej kawki.

20180118_084615
  • 30 porcje
  • 120min
  • Łatwy

Składniki

Ciasto:
0,5 kg mąki
20 dkg cukru
25 dkg margaryny
3 żółtka
2 jajka
1/2 paczki proszku do pieczenia
Masa budyniową:
5 żółtek
Cukier waniliowy
3 łyżki mąki pszennej
1 budyń śmietankowy
2 szklanki mleka
3/4 szklanki cukru
Kostka margaryny
Dodatkowo:
Dżem porzeczkowy
1 puszka masy makowej

Sposób przygotowania przepisu:

Marcepanka

  • 1. Ciasto:
    Ubić cukier z jajkami, dodać do mąki z margaryną i zagnieść ciasto. Podzielić na cztery części.
    Masa budyniowa:
    Ugotować budyń, wystudzić. Margarynę utrzeć dodawać po łyżce budyniu.
    Przełożenie:
    Ciasto- mak- ciasto - upiec.
    Ciasto- dżem-ciasto-upiec.
    Można polać polewą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

biszkoptbudyńmakdżemmasa.

Komentarze

Podobne przepisy

Słonecznikowiec - ciasto z prażonym słonecznikiem

Dodane przez: Di bloguje

Słonecznikowiec - ciasto z prażonym słonecznikiem

Ciasto jest niesamowicie pyszne...

przekładaniec z nutką kawy

Dodane przez: bieniaszka

Przekładaniec z nutką kawy

Uwielbiam ciasta składające się...

Ciasto Euforia

Dodane przez: Skotka

Ciasto Euforia

Poczęstowała mnie tym ciastem kuzynka....

image-0nktxrn

Dodane przez: Teodorka

Ciasto Kubanka

Błyskawicznie znika z talerzy....

Sero-makowiec z brzoskwiniami

Dodane przez: agarybak76

Sero-makowiec z brzoskwiniami

Sero-makowiec z brzoskwiniami to...

image-072c61n

Dodane przez: beniawojt

Ciasto Snikers orzechowo-czekoladowy

Ciasto piekę już od lat smakuje...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE