Marakujowa panna cotta

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smaczna i szybka w wykonaniu. Egzotyczny powiew lata w pistacji marakujowej panna cotty

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    500 ml kremówki
    200ml mleka
    130 g cukru
    80g miąższu z marakui
    5 łyżeczek żelatyny
    100 ml zimnej wody

    DO DEKORACJI
    beziki
    świeże marakuje

Marakujowa panna cotta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i odstawić do napęcznienia.
  • 2. Mleko, śmietankę i cukier wymieszać w rondelku, zagotować.
  • 3. Napęczniałą żelatynę rozpuścić na małym ogniu. Wydrążyć miąższ z marakui i dodać do śmietanki z mlekiem i cukrem. Wymieszać.
  • 4. Dodać rozpuszczoną żelatynę i całość wymieszać do połączenia. Mas rezać do pucharków. Schłodzić kilka godzin w lodówce.
  • 5. Tuż przed podaniem ubić śmietankę z cukrem pudrem, nałożyć na wierzch deseru i udekorować bezikami i owocami marakui.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy