Mannuszki z porzeczkową polewą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Placuszki z kaszy manny nadają się na słodkie śniadanie, kolację czy też deser ...

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl. kaszy manny
    1 szkl. mleka
    2 łyżki miodu
    2 jajka
    olej rzepakowy do smażenia

    dodatkowo:
    1-1,5 szkl. czarnej porzeczki (u mnie mrożone)
    cukier kryształ do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki

Mannuszki z porzeczkową polewą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę zalać mlekiem i odstawić na pół godziny. Dodać miód, żółtka i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do kaszy. Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką farsz. Smażyć na złoty kolor z dwóch stron. Czarną porzeczkę zasypać cukrem i stopniowo podgrzewać do zagotowania. Placuszki po usmażeniu polać owocami.

Porady

Porzeczki można przetrzeć przez sito aby pozbyć się pestek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza manna Miód Mleko Olej Czarna porzeczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sernik z konfiturą

To może cię zainteresować