Mannowiec czekoladowy z kremem philadelphia i wiśniami z nalewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami.
Mleko zagotować i dodać kaszę mannę wymieszaną z kakao i cukrem. Gotować, mieszać aż masa zgęstnieje. Do gorącej kaszy dodać masło i dokładnie rozmieszać. Taką kaszę wyłożyć na biszkopty. a na wierzchu rozłożyć wiśnie z nalewki i delikatnie powciskać w masę. Wystudzić.
Masło spienić. Dodać cukier puder i serek philadelphia. Dokładnie zmiksować. Podczas miksowania dodać sok z cytryny. Krem wyłożyć na wystudzoną kaszę mannę. Na kremie rozłożyć wiśnie z nalewki. Część powciskać w krem.
Galaretkę i żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Do zimnej galaretki dodać nalewkę. Rozmieszać. Tężejącą wylać na wierzch ciasta. Pozostawić w lodówce do całkowitego stężenia, najlepiej na cała noc.
Smacznego.
Komentarze