Pyszny deser, na bazie kaszy manny. Nie tylko dla dzieci
60 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
przepis na dużą blachę:
1,5 l mleka
3 szklanki kaszy mannej
1 kostka masła
cukier puder do smaku
2-3 łyżki kakao rozpuszczalnego typu puchatek
herbatniki kakaowe - u mnie 2 opakowania po 200 g każde
1.Kaszę gotujemy na mleku. Kiedy dobrze stężeje zdejmujemy z ognia, miksujemy z masłem, dosładzamy cukrem pudrem wedle uznania. Powstałą masę dzielimy na połowę. Do jednej z nich dodajemy kakao, miksujemy.
Dno blachy wykładamy herbatnikami, na nie wykładamy jasną masę, przykrywamy herbatnikami, następnie wykładamy ciemną masę, przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Odstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.
Komentarze