MANNA KANAPKA

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszny deser, na bazie kaszy manny. Nie tylko dla dzieci

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • przepis na dużą blachę:
    1,5 l mleka
    3 szklanki kaszy mannej
    1 kostka masła
    cukier puder do smaku
    2-3 łyżki kakao rozpuszczalnego typu puchatek
    herbatniki kakaowe - u mnie 2 opakowania po 200 g każde
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Manna kanapka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy na mleku. Kiedy dobrze stężeje zdejmujemy z ognia, miksujemy z masłem, dosładzamy cukrem pudrem wedle uznania. Powstałą masę dzielimy na połowę. Do jednej z nich dodajemy kakao, miksujemy.
    Dno blachy wykładamy herbatnikami, na nie wykładamy jasną masę, przykrywamy herbatnikami, następnie wykładamy ciemną masę, przykrywamy kolejną warstwą herbatników. Odstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza manna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Kaszka manna z malinami

To może cię zainteresować