Manna czekoladowa w deserze z musem truskawkowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Manna mojego dzieciństwa podana trochę inaczej. Kaszka nie musi być nudna :-)

  • 15 min

Składniki:


  • 10 łyżek kaszki manny
    300 ml mleka
    2 łyżeczki cukru pudru
    ½ łyżeczka kakao ciemne
    3 biszkopty podłużne
    10 truskawek
    6 gron winogrono ciemne
    8 gron winogrono jasne
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Wina Kaszka

Manna czekoladowa w deserze z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • manna w foremkach 1. Zagotowuję 150 ml mleka. Do połowy kaszki dodaję kakao, łyżeczkę cukru pudru i mieszam. Po zagotowaniu się mleka, wsypuję kaszkę. Następnie gęstniejąca wylewam do foremek serduszka. Kolejne 150 ml mleka zagotowuję.Wsypuję resztę kaszki, dodaję cukier puder i gotuję. Kaszkę wylewam na kakaową warstwę. Zostawiam do przestygnięcia.
  • serca z manny gotowe 2. Na talerz wysypuję pokruszone biszkopty. Układam serca z kaszki. Połowę truskawek miksuje blenderem. Powstały mus wylewam na talerz. Dekoruję truskawkami, winogronem. Z 3 truskawek robię kwiatki i posypuję cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Truskawki Winogrona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kasza manna z musem truskawkowym

To może cię zainteresować