Mango lassi

5 (2 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Mango jest jednym z moich ulubionych owoców. Kocham go za niesamowicie słodki smak i cudowny aromat. Dzisiaj zapraszam Was na tradycyjny napój indyjski sporządzony na bazie mango, jogurtu, wody i kardamonu. Jest prosty i błyskawiczny w przygotowaniu, ale zapewni nam cudowne doznania smakowe oraz orzeźwienie w upalne dni.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 duże dojrzałe mango
    - 1 szklanka gęstego jogurtu
    - 1/2 szklanki schłodzonej wody
    - 1 szczypta mielonego kardamonu
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Mango lassi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mango obieramy ze skórki i odkrajany gładki miąższ od pestki, który umieszczamy w blenderze wraz z jogurtem, schłodzoną wodą i szczyptą kardamonu. Wszystkie składniki miksujemy na jednolitą oraz gładką masę.

    * Jeśli nasze mango nie jest zbyt słodkie, do napoju możemy dodać 1 łyżkę miodu lub syropu klonowego.
    Życzę smacznego! :)

Porady

Mango lassi najlepiej smakuje schłodzone.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mango

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować