Mango i truskawka - dwusmakowy deser na zimno

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszny , puszysty, szybki w przygotowaniu, deser na zimno z truskawką i mango, super sprawdzi się w upalne dni

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Forma-18/28cm

    Warstwa truskawkowa:
    300g truskawek
    3/4 szkl cukru pudru
    3/4 szkl śmietany 36%
    250g serka mascarpone
    galaretka truskawkowa
    op. Śnieżki

    Warstwa z mango:

    300g mango (waga po obraniu)
    250g serka mascarpone
    3/4 szkl śmietany 36%
    3/4 szkl cukru pudru
    galaretka cytrynowa
    op. Śnieżki

    Dodatkowo:

    Biszkopty podłużne około 30 sztuk
    owoce do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Mango i truskawka - dwusmakowy deser na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warstwa truskawkowa:
    Galaretkę truskawkową rozpuścić w pół szkl wrzątku

    Truskawki zmiksować blenderem.

    Śmietanę ubić ze Śnieżką.

    Serek utrzeć z cukrem pudrem, dodać truskawki, wystudzoną galaretkę,zmiksować.

    Śmietanę ubić razem ze Śnieżką, dodać do masy truskawkowej.
  • 2. Warstwa z mango:
    Postępujemy dokładnie tak samo jak przy przygotowaniu warstwy truskawkowej.
  • 3. Na dno formy wylewamy cienką warstwę masy z mango, dookoła formy układamy biszkopty,następnie na środek formy wylewamy kilka łyżek masy truskawkowej, na masę truskawkową kilka łyżek masy z mango , tak postępujemy do wyczerpania mas.
  • 4. Na wierzch deseru kruszymy pozostałe biszkopty, układamy owoce, całość chłodzimy najlepiej przez całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mango Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.46 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie
SERNIK CHIA Z MANGO na zimno | rita creative

To może cię zainteresować