Mango i truskawka - dwusmakowy deser na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warstwa truskawkowa:
Galaretkę truskawkową rozpuścić w pół szkl wrzątku
Truskawki zmiksować blenderem.
Śmietanę ubić ze Śnieżką.
Serek utrzeć z cukrem pudrem, dodać truskawki, wystudzoną galaretkę,zmiksować.
Śmietanę ubić razem ze Śnieżką, dodać do masy truskawkowej.
2.Warstwa z mango:
Postępujemy dokładnie tak samo jak przy przygotowaniu warstwy truskawkowej.
3.Na dno formy wylewamy cienką warstwę masy z mango, dookoła formy układamy biszkopty,następnie na środek formy wylewamy kilka łyżek masy truskawkowej, na masę truskawkową kilka łyżek masy z mango , tak postępujemy do wyczerpania mas.
4.Na wierzch deseru kruszymy pozostałe biszkopty, układamy owoce, całość chłodzimy najlepiej przez całą noc.
Komentarze