Mandarynki w deserku jogurtowym z czekoladą

0 (0 ocen)

  • 30 min

uwielbiam smak mandarynek na zimowe wieczory

  • 30 min

Składniki:

  • 40 dag jogurtu naturalnego
    4 mandarynki
    1 tabliczka gorzkiej czekolady
    1 łyżka płynnego miodu

Mandarynki w deserku jogurtowym z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 3/4 czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić. Pozostałą czekoladę zetrzeć na tartce o większych oczkach. Obrane mandarynki podzielić na cząstki i pokroić na kawałki. Jogurt mieszamy z łyżką miodu.
  • 2. W pucharkach lub szklankach układamy owoce, przykryć 1/2 jogurtu, polac 1/2 czekolady, następnie wyłożyć pozostały jogurt. Deser ozdabiamy reszta mandarynek i posypujemy pozostała starta czekoladą

Porady

jeżeli lubimy bardzo słodki deser, gorzką czekoladę można zastapić czekoladą mleczną

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy