Małosolne ogórki kiszone

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ten przepis mam z zeszytu babci robimy te ogórki z roku na rok są pyszne

  • 30 min

Składniki:

  • 2 kg ogórków
    2 litry osolonej wody
    5 ząbków czosnku
    2 małe laski chrzanu
    2 pęczki koperki {kwiaty}

Małosolne ogórki kiszone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ogórki w słojach 1. Ogórki umyć, czosnek i chrzan obrać. Koperek poobrywać. Na dno każdego słoika poukładać koperek poukładać ogórki a na końcu wrzucić pokrojony na kawałki chrzan i ząbki czosnku. Zalać wrzątkiem osolonej wody i zakręcić słoiki.

Porady

Jeśli dodamy więcej chrzanu do każdego słoika ogórki staną się twardsze i bardziej chrupiące

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy