MAŁOPOLSKA SAŁATKA Z CZARNEJ RZEPY

0 (0 ocen)

  • 20 min

jest bardzo dobra

  • 20 min

Składniki:

  • Duża czarna rzepa,15 dag ugotowanej drobnej fasoli,cebula,2 ugotowane ziemniaki,2łyżki oliwy,sól pieprz,jajko ugotowane na twardo,1 łyżka posiekanego szczypiorku

Małopolska sałatka z czarnej rzepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzepę obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Przełożyć do miseczki,posypać solą,wymieszać i odstawić.Cebulę drobno posiekać.Fasolę rozgnieść na miazgę(zostawiając trochę do dekoracji).Rozgnieść ziemniak.iFasolę połączyć z ziemniakami,rzepą,posiekaną cebulą i oliwą, przyprawić do smaku przyprawami i wymieszać.

Porady

Sałatkę podawać w salaterce udekorowaną posiekanym jajkiem,całymi fasolkami i posypaną szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy