Maliny w polewie z białej czekolady

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wspaniały, obłędnie słodki, obłędnie smaczny deser! Przełamany nutką kwasowości malin - idealny do popołudniowej kawy.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - maliny: 1 opakowanie
    - żurawina: 10 dekagramów
    - krem do tortów: 1 opakowanie
    - mleko: 220 mililitrów
    - polewa z białej czekolady: 1 opakowanie
    - mięta listki: 2 sztuki

Maliny w polewie z białej czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny i żurawinę umieszczamy na spodzie kokilki.
  • 2. Krem do tortów miksujemy z zimnym mlekiem około 3-5 minut, by zgęstniał. Pokrywamy nim owoce,
  • 3. dodajemy kolejną porcję malin, polewamy białą czekoladą. Dla ozdoby można dodać listek mięty. Schładzamy w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy