Maliny w bezach

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Ciasteczka te wymyśliłam sobie, gdy w moim ogrodzie obrodziły maliny i nie miałam już pomysłu na zagospodarowanie takiej ilości w jakiś ciekawy i smaczny sposób.

  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - białka z jaj (schłodzone): 0.5 szklanki
    - cukier (drobno zmielony): 1 szklanka
    - maliny: 1 opakowanie
    - śmietana 30%: 0.3 litra
    - śmietan fix: 1 sztuka
    - cukier puter: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Beza

Maliny w bezach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Maliny w bezach 1. Białka ubić na sztywno, następnie powoli dodawać cukier i ubijać do całkowitego jego rozpuszczenia, ale nie za długo, aby masa nie była zbyt lejąca. Masę bezową włożyć w rękawa cukierniczego i na wysmarowanej tłuszczem blaszce okrężnym ruchem wyciskać kółka o średnicy ok. 5 cm. Należy pamiętać, aby kółka nie były zbyt blisko siebie, ponieważ znacznie urosną.
    Bezy piec w 130 stopniach przy lekko otwartych drzwiczkach piekarnika ok 60-90 minut.
    Ubić śmietanę i dodać do niej cukier puder oraz śmietan fix. Na środku każdego wysuszonego i wystudzonego beza włożyć łyżkę śmietany a na około poukładać maliny. Na wierzch kładziemy drugi krążek bezy a na samym wierzku ułożyć po jednej malince i listek melisy lub mięty do.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Wesele Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować