REKLAMA

Maliny pod kruszonką

wyświetlono: 464 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Szybki w przygotowaniu deser w sam raz do kawki.

opublikowany: 03.10.2021
Udostępnij Pinterest
  • dla 2 osób
  • 25 min

Składniki:

  • na 2 porcje
    czubata szklanka malin
    6 łyżeczek cukru
    łyżeczka mąki ziemniaczanej
    kruszonka:
    50 g mąki
    25 g cukru
    25 g masła
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Jak zrobić Maliny pod kruszonką?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, cukier i masło łączymy ze sobą, rozcieramy palcami tworząc kruszonkę. Maliny płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Do dwóch kokilek wykładamy po 1/2 szklanki malin, posypujemy 3 łyżeczkami cukru i 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej. Posypujemy 1/2 kruszonki i pieczemy 20 minut w temperaturze 180 C.

Notka redakcyjna

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: pao77 pao77

Maliny pod pierzynką

Ciasto proste i szybkie w wykonaniu. Zasmakuje każdemu

kategoria: ciasto z owocami Desery opublikowany: 12.08.2013 | wyświetlono: 798 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0
Dodane przez: Natalia Jaśkowiak AirBrush_20190515211755

Maliny pod chmurką

Szybkie kruche ciasto z owocem, wymyślone przeze mnie.

kategoria: Desery opublikowany: 10.10.2013 | wyświetlono: 978 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: czekoladka czekoladka

Maliny pod pierzynką

Przepis na tą pychotkę dostałam od koleżanki. Można używać dowolnych owoców.

kategoria: Desery opublikowany: 20.07.2011 | wyświetlono: 237 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: adela7 adela7

Maliny pod bezową pierzynką

Efektowny i smaczny deserek ....

kategoria: Desery opublikowany: 28.05.2014 | wyświetlono: 1195 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE