Maliny pod kruszonką

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 25 min
  • Dla 2 osób

Szybki w przygotowaniu deser w sam raz do kawki.

  • 25 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • na 2 porcje
    czubata szklanka malin
    6 łyżeczek cukru
    łyżeczka mąki ziemniaczanej
    kruszonka:
    50 g mąki
    25 g cukru
    25 g masła

Maliny pod kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, cukier i masło łączymy ze sobą, rozcieramy palcami tworząc kruszonkę. Maliny płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Do dwóch kokilek wykładamy po 1/2 szklanki malin, posypujemy 3 łyżeczkami cukru i 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej. Posypujemy 1/2 kruszonki i pieczemy 20 minut w temperaturze 180 C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Komentarze

Podobne przepisy