Malinowy torcik na zimno

4.5 (158 ocen)

  • 2 godz.

Szybki, aromatyczny deserek dla dzieci i nie tylko.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 serki homogenizowane, bezsmakowe lub waniliowe- w sumie 400 g
    3 żółtka
    1 szklanka cukru pudru
    1 kostka masła "extra'
    3 łyżeczki żelatyny
    2 galaretki czerwone
    świeże maliny
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Serniki Torty Desery

Malinowy torcik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuszczamy w ilości wody podanej na opakowaniu.
    Studzimy.
    Żelatynę rozpuszczamy w malutkiej ilości gorącej wody
  • świeze maliny 2. Maliny przebieramy, oczyszczamy z szypułek.
  • składniki torcika 3. Masło ucieramy z cukrem, wbijając po 1 żółtku. Gdy masa jest dobrze utarta wówczas dodajemy po łyżce serka homo.
    Na koniec do kremu wlewamy żelatynę. Łączymy razem.
  • torcik malinowy w tortownicy 4. Do wysmarowanej tortownicy równo nakładamy masę serową.
    Wysypujemy gęsto maliny.
    Zalewamy lekko tężejącą galaretką. Studzimy w lodówce.
  • torcik malinowy podany 5. Kroimy na trójkąty, jak torta.
    Smacznego :)

Porady

Uważajmy, aby masa nie zważyła się. Choć jest i na to rada. Wlewamy odrobinę gorącej wody. Maliny możemy w sezonie zastąpić innymi owocami, np jagodami. Latem zmniejszamy ilość wody do rozpuszczenia galaretki. Maliny mają wiele własności zdrowotnych. Wzmacniają naczynia krwionośne, wspierają układ odpornościowy, zapobiegają infekcjom, dbają o naszą skórę, opóźniają efekt starzenia się. Dostarczają wielu cennych witamin, składników mineralnych, czy kwasu foliowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Serek Ser biały Żelatyna Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować