Malinowy smakołyk

0 (0 ocen)

  • Średni

wspaniały kontrast kwaśnych malinek i słodkiego kremu budyniowego

  • Średni

Składniki:

  • - jajka: 4 sztuki
    - mąka przenna: 2 łyżki
    - mąka ziemniaczana: 2 łyżki
    - kakao naturalne: 1 łyżka
    - proszek do pieczenia - czubata łyżeczka: 1 łyżeczka

    - cukier wanilinowy: 1 sztuka
    - cukier: 0.5 szklanki
    - olej: 1 łyżka
    - mleko: 1 litr
    - budyń śmietankowy: 4 sztuki
    - galaretki malionowe: 2 sztuki
    - mrozone maliny: 25 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Malinowy smakołyk - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielić od żółtek,ubić na sztywno z odrobiną soli,dodać cukier,cukier waniliowy i dalej ubijać.Gdy białka będą sztywne, dodawać po jednym żółtku,cały czas ubijać, pod koniec dodać mąki, z proszkiem do pieczenia,kakao i olej delikatnie wymieszać.
    Blaszkę o wymiarach 24x28cm,posmarować margaryną i posypać lekko mąką ,wlać ciasto i piec w 180 st C około 20-25 min(ciasto ma być cienkie)
    Upieczone ciasto, wystudzić(nie wyjmujemy z blaszki)ugotować 4 budynie w litrze mleka,gorący wylać na ciasto,przestudzić.
    Galaretki malinowe rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody
    ,wystudzić (ma być tężejąca) wymieszać z mrożonymi malinami,szybko nałozyć na placek i odstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować